Jóni masszázs – női

“A jóni-masszázst gyakran nevezem a masszázsok fejedelmének, hiszen a nő legintimebb testtájaival foglalkozik: egyetlen más masszázs során sem fedik fel a nők ennyire a személyes és sérülékeny arcukat.


A jóni-masszázs mindenféle teljesítménykényszer nélkül kínálja saját szexualitásunk felfedezésének és kifürkészésének lehetőségét. A hangsúly eközben a valóság érzékelésén van. Mint a játszadozó gyermeket elvárások nélkül figyelő édesanya, éppúgy figyeli a jóni- masszázs közben a nő is az őt érő rezdüléseket és érzéseket: befolyásolás és ítélet nélkül. Ez az ítélkezéstől mentes felfogás teszi lehetővé nőiességünk újbóli felfedezését.

Wilhelm Reich szerint a feldolgozatlan élményeink izomgörcsökben mutatkoznak meg. Ezek a gátak, illetve a testi feszültség erősen korlátozza a mozgékonyságunkat, a légzést és az érzelmi felfűtöttség fokozódását. A célzott joni masszázst azért végezzük, hogy segítségével feloldjuk és felszabadítsuk ezeket a gátlásokat, sérelmeket, információkat és emlékeket.

Minél inkább képesek vagyunk testi láncainktól megszabadulni, annál szabadabban tudunk majd lélegezni, átadni magunkat a spontán és akaratlan mozdulatoknak, illetve annál intenzívebben élhetjük át az érzéseinket. Életünkben újra helyet kaphat az öröm, a vágy és az eksztázis.

Vezessen a joni masszázs kezdetben akár bánaton és félelmen keresztül, a végén mindig vár ránk a gyönyör és érzékiség, az “orgasztikus potencia”, ami az intimitás feltétele.

Az “intimitás” szó latin eredetű, és egy szorongás nélküli állapotot jelent, amely csak akkor érhető el, ha elég bátrak vagyunk szembenézni félelmeinkkel.”

(az idézetek Michaela Riedl: Jóni masszázs c. könyvéből valók.)

 

Visszajezések:

“Hálás szívvel köszönöm mindazt a Gyengédséget, Szeretetet, Odaadást, amit tegnap nekem nyújtottatok a masszázs alatt. Csodálatos Lények, Gyógyító Angyalok vagytok. Teljes bizalmat és biztonságot éltem meg Szerető Kezeitekben. Kívánom, hogy legyetek nagyon boldogok a Párkapcsolatotokban és Életetek MINDEN területén éljétek meg a Teljességet!” ( L. J.)

“Köszönöm azt a szent tiszteletet, amivel érinted a testemet.
Köszönöm, hogy teljességbe oldódhat az isteni és a profán.
Köszönöm, hogy olyan figyelemmel vagy jelen, amiben a belső legigazabb lehet kívül is.
Olyan világról álmodom, ahol minden nő ilyen térben ismerheti meg és szeretheti a test misztériumát és gyönyöreit.”

“Amit mai napon átéltem, egyik meghatározó pontja lett, életem érzékkel, intimitással teli szakaszának.  Azt hittem, tisztában vagyok önmagammal, minden téren. Sok mindenben nem fogadtam el eddig önmagam. Mikor beléptem szentélyedbe, gátlásos önbizalomtól hiányos ember voltam.  A Te, kedvességed, figyelmességed, odaadásod-intimitásod a masszás alatt, ötvözve a gyengédséggel, szeretettel, harmóniával, megtanított, hogy miként kell szeretni, értékelni, elfogadni most már önmagamnak is, csodás érzéki intim tájaimat is. Gyengéd lágy hangod, bizalmat-biztonságot adott számomra. Érzékiekben gazdag kezed önzetlenül, tudását legfelső fokon átadta testemnek minden külső, belső részének. Szavakkal nem lehet ezt megköszönni,…. de engedd meg, hogy még is megköszönjem! Kívánom, hogy életed, minden téren úgy alakuljon, ahogyan Te szeretnéd!  Bízom benne, még élvezhetem tanításaidat  párommal is !

Üdv. P-né, Sz. Ildikó, Paks