A szerzőről

Szentesi Szilvi

Imádom élni, felfedezni és kutatni az erotikát és az erotikus életet. Az intimitás az alap amire építkezem. Még arra is szeretek rácsodálkozni és rákérdezni, ami általában természetesnek vélt. Lenyűgöz a mélység, a sokszínűség és a távlatok.

Egy kedves olvasóm a napokban ezt kérdezte tőlem:

Szilvi, csodállak, hogy mennyire inspiratív vagy!

Egyet azért kérdezek! Honnan lett erre energiád, honnan veszel intuíciót, es ezt a kedvességet, ahogy írsz, beszélsz, viselkedsz?

Na jól van, ez már kicsit túlzás, már ami a kedvességet illeti, de viccet félretéve, a kérdést én fontosan érzem, és én most ezt így fordítanám magam felé:

Te hogy csinálod, hogy inspirált vagy, kedves?

És bár nincsen leírva, de gondolom az is benne van: hogyan csinálod ezt a szexi és erotikus életet?

Hogy honnan is jön az inspiráció, a kedv, az ihlet, az áramlás, a kisugárzás?

erotikus életAz erotikus életteliségemből.

Van, hogy ez olyan adott az életben.

Amikor azt mondjuk, hogy minden kerek és egész.

Van partner, van szex, van erotika, van vágy, van szenvedély.

Van felfedező kedv, van élvezet, van kíváncsiság, van várakozás, van izgalom.

De ne hidd azt, hogy én mindig romantikus kapcsolatom lányregényét írom, ne hidd, hogy egész nap tantrázom a hercegemmel, ne hidd, hogy hónapokig Hawaiion ringatnak a hullámok, ne gondold, hogy mindig tudatosan táplálkozom, és folyamatos szexben vagyok.

Szó szerint nem a szex tölti ki a napjaimat, viszont átvitt értelemben teljesen a szex tölti ki!

Hogyan lehetséges mindez?

Ez úgy lehetséges, hogy amikor nincsen szex az életemben, akkor sem teszem ki a fekete zászlót.

Veled is, velem is megesik, hogy rövidebb, vagy hosszabb időre partner, társ, szex, erotika és vágyak nélkül maradunk.

Van, hogy tényleg egyedül maradunk, szakítást, válást követően, összetörten, van, hogy fizikailag törődünk meg betegség, vagy lelki zűrzavarok okán.

Néha nem veszítjük el a kapcsolatot, a szeretett személyt, és mégsem szexelünk.

Igen, néha kellhet szünet, mert a lelkünk, testünk és szellemünk kimerült, célt tévesztett, új inspirációkat keres, vagy elfáradt.

A leggyakrabban tudatlanul éljük meg ezeket az időszakokat, és azon a napon, amikor arra ébredünk reggel, hogy a szexet már hírből sem ismerjük, valóban félelmetes lehet annak a jóslata, hogy amit nem csinálsz, azt gyorsan el is felejted.

Nekem is vannak cölibátusos időszakaim, amiket igyekszek tudatosan és pozitíven megélni.

A szexuális energia, az erotika ugyanis nem olyan, ami valamiféle szerencse és karmikus elrendeltség okán néha rám mosolyog, néha meg fényévnyire elkerül.

A szexuális és erotikus élet és energia folytonosan körbe vesz, képtelenség kiesni belőle, ha hajlandóak vagyunk betérni az „erotikus büfébe”, és belekóstolni.

Nagyon jó dolog egy erotikus partnerrel erotikus életet élni, de egyáltalán nem szükséges.

Ha én csak akkor érezném szexinek, élettelinek az életemet amikor szexuális (csúcs) élményeim vannak, akkor nem tudnám azt mondani magamról, hogy erotikus életet élek.

Mert az erotika, a szexualitás akkor is ott van, amikor éppen nem szexelek, amikor a partnerem, vagy én nem akarok szexelni, és akkor is, amikor éppen még partnerem sincsen valójában.

Orgazmikus életet” élni lehet partnerrel, szerelemben, de ezek nélkül is.

Sőt!

Sőt!

Sőt!

Amikor szünetet tartunk, vagy szünetre kényszerülünk a hagyományosan aktív szexuális élettől, akkor ezt az időszakot, éppenséggel használhatjuk arra is, hogy felfedezzük mit is jelent saját magunk számára az orgazmikus élet.

A szexuálisan inaktív időszakot használhatjuk arra is, hogy tudatosan feltérképezzük, hogy pontosan mi is nekünk az orgazmikus, erotikus élet, és hogyan lehetünk ennek a birtokosai?

Vajon azt jelenti mindez, hogy egész nap pornón csüngünk, kényszeredetten és rosszkedvűen szexi fehér neműket vásárolunk, pucsitunk a fb-on, vagy, hogy vibrátorral a bugyinkban sétálunk?

Szerintem pont ez az az időszak, amikor megengedhetjük magunknak azt, hogy rendetlenek legyünk, hogy felhagyjunk a megfelelési kényszerrel és az állandó benső ellenőrt és perfekcionistát is szabadságra küldhetjük.

Nem szükséges olyat tenni, amit nem kívánunk.

Ez az időszak inkább szóljon a szabadságban való mámorról. Ne ötleteket másoljunk, klisékben gondolkodjunk, ne csináljunk úgy, mintha kívánnánk és vágynánk, hanem engedjük meg magunknak, hogy találkozzunk azzal, amire itt és most valóban vágyunk.

Ez az időszak most valóban szólhat arról, hogy pihenünk, és bevárjuk magunkat.

El lehet fáradni a szexben, és a szex nélküli életben is.

Jogunk van pihenőt tartani.

Vigyázat! Ez nem azt jelenti, hogy élve eltemesd magad, nem azt jelenti, hogy bebújj a celládba, és szétgondolkodd magad arról, hogy miként lehetnél boldog és felszabadult.

De mit is jelent az, hogy valóban megnyíljunk az erotikusan életteli életnek magunkban és magunknak?

Mert erotikus életet élni többet jelent a nemi szerveinknél, és magában is foglalhatja nemi szerveket is.

Mik azok a minőségek, képességek, amelyek engem, így téged is vezethetnek abban, hogy egymagad is élő, vibráló, erotikusan életteli életet élj?

Íme, az erotikus cölibátus néhány fortélya,

(és zárójelben, igen, valahol mindig cölibátusban vagyok, még akkor is, amikor Ő VAN.)

  1. Élj a pillanatban! Ha nincsen éppen melletted a romantikus párod, akkor ragadd meg a pillanat varázslatát, és éld meg az élet mágikus pillanatait. Ha valaki arra hív téged, hogy szállj fel vele az óriáskerékre, akkor menj! Ne késlekedjél! Játssz! Légy hajlandó a kalandra, a spontán vágyak és impulzusok követésére, engedj a kíváncsiságod hívásának, légy nyitott és elvarázsolt!
  1. Tedd le a maszkjaidat! Megpihenni a cölibatikus időkben nem nyugdíjazást jelent, hanem azt, hogy végre beveheted a leszarom tablettákat. Nézd végig a ruháidat, a cipődet, tekintsed át a naptáradat, és selejtezz ki mindent, amit eluntál, ami hozzád ragadt és már nincsen benne örömed. Valóban szexisnek gondolod a melegítő nacidat, a sportcipős farmer kollekciód, és a csíkos fürdőköpenyedet? Lehet, hogy itt az ideje kipróbálnod más jelmezeket!
  1. önszeretet, erotikus életÉbredj rá a körülötted lévő világra! Kapcsolódj a világgal szexin, erotikusan és fedezz fel új dolgokat! Légy az érzékszerveidben is nyitott a világra! Most komolyan! Mikor szántál rá egy napot (na jó, akkor legalább egy felet), hogy bebarangold a várost, akár a turisták? Mikor etted végig a belvárost, mikor nézegettél galériákat? Sétálj csak magadért egy parkban, szagold meg a virágokat és bolondulj bele a madarak énekébe. Igen. Erre hívlak. Fedezz fel egy barátságos kis kávézót, és ajándékozd oda a kedves, szexi mosolyadat a pincérnek, és akik ott ülnek körülötted. Csak úgy, teljesen céltalanul, és nem azért, mert fel kell szedned valakit azonnal. Nem azért mert flörtölni akarsz mással, nem azért mert szexinek akarod érezni magad. Csak magadért. Azért, hogy belül érezd, minden ok nélkül, hogy vándor vagy, hogy felfedező szexi turista vagy a saját országodban. Az igazság az, hogy valóban nem kell sokat tenni, elegendő annyi, hogy hajlandóak legyünk odaadni és befogadni a világban jelenlévő erotikus rezgést.
  1. Randevúzz egyet magaddal. Menj be egy könyvesboltba, és válassz egy verseskötetet vagy egy krimit, ülj le és olvasgasd. Vagy vegyél egy szakácskönyvet (én legutóbb egy smoothie készítőt vettem), főzd meg magadnak, teríts hozzá pazarul, és töltsél el magaddal egy romantikus estét. Ne felejtsd el élvezni és meghatódni.
  2. Kockáztass és légy sebezhető! Teljesen rendben, ha fogalmunk sincsen arról, hogy igazán mit akarunk, mit kezdjünk magunkkal. Csak valamiféle ködöd érzések vezetnek bennünket. Kövesd ezeket a megérzéseket és kockáztass! Rengeteg olyan program, workshop, elvonulás, túra elérhető már, amiről régebben álmodni sem mertem volna. Mehetünk regényíró programra Toszkanába, válhatunk borszakértővé Franciaországban, lehetünk szakácsok Svédországban, de néha elég csak Esztergomig elmenni. Amikor nem tudjuk pontosan, hogy mit akarunk kezdeni magunkkal, akkor nem csak szenvedni lehet ezzel, hanem felfedezni a kockáztatásban rejlő hatalmas erotikus potenciált is! Fedezd fel, hogy mire vágysz most igazán, és kövesd a hívásokat!
  1. Szexualitásunk, vágyaink, álmaink felfedezése. Nagyszerű lehetőség nyílhat most arra is, hogy végre felfedezhessünk a saját magunkkal való kapcsolódáson keresztül azt, amire vágyunk. Kísérletezzünk azzal, hogy előítéletektől mentesen feltárják, hogy milyen életet, szexualitást vágyunk magunknak.
  1. Teremtsünk valóban intim kapcsolatot magunkkal. Nagyszerű idők ezek a tudatos maszturbációhoz és öngyönyörszerzéshez. Úgy kapcsolódni magunkkal, ahogyan azt még talán sosem tettük. Jelenléttel, tisztelettel, kíváncsisággal. Hol vannak azok a pontok a testemen, amit még nem, vagy még alig ismerek? Hol fagyok le? Mitől? Hol vagyok nedves, és miért? Mi az, amit legközelebb máshogyan csinálnék? Ezekből az új szándékokból és találkozásokból fognak majd a szexi, erotikus és akár orgazmikus tapasztalataim kinyílni és kivirágozni. Higgyünk a bimbó állapot szépségében és erejében. A kezdet végtelen lehetőséget és izgalmat rejt.

És még egyszer. Erotikus életteliségem nem függ attól, hogy van-e, vagy nincs-e párkapcsolatom, kedvesem, szerelmem, vagy szexpartnerem.

A képre kattintva megnézheted az online programokat!

Bármikor mehetsz és vehetsz az erotika svédasztaláról.

Bármikor megengedheted, hogy Ámor, a szerelem és szexualitás szárnyas istene megtaláljon. Akár naponta százszor beléd repítheti nyílvesszőjét. Engedd magad megsebződni vele, engedd be az életedbe a szépséget, a mámort, a szenvedélyt, a kíváncsiságot, a merészséget, a jóindulatot, a játékot.

Fújd el a letargia, a lemondás szürke felhőit életedből, és engedd, hogy megláthasd a napot a felhők mögött, Ámor erotikus egét, ami mindenkié, és mindenki alapvető joga és szükséglete.

Mentés