A szerzőről

Szentesi Szilvi

Imádom élni, felfedezni és kutatni az erotikát és az erotikus életet. Az intimitás az alap amire építkezem. Még arra is szeretek rácsodálkozni és rákérdezni, ami általában természetesnek vélt. Lenyűgöz a mélység, a sokszínűség és a távlatok.

Rögtön azzal kezdem, hogy ezt ne hidd el! Nem, a férfiak nem pusztán mechanikus behatoló gépek, hidd el, hogy némi ismerettel, eltökéltséggel, gyakorlással a férfiak is képesek a mély és komplex örömre!

Rengeteg tanulmánnyal, gyakorlati tapasztalattal a birtokomban elmondhatom, hogy valójában fogalmunk sincsen, sem férfiként, sem nőként, hogy mit is hozhatunk ki a férfi szexualitásból.

Most megosztok négy olyan támpontot, ami segíthet a férfi szexualitást új dimenzióba helyezni.

Ezeknek a készségeknek a segítéségével javíthatunk azon az egyensúlytalanságon, ami a női és férfi szexualitás megítéléshez kapcsolódik mostanság.

férfi szexualitás

Hiszen, hogyan is gondolunk a nők szexualitására?

Leginkább valami rejtélyes, izgalmas, de ismeretlen misztikus és titkos kertként, a férfi orgazmusára, pedig mint egy Excel táblázatra.

A nők igényei komplexek, órákon át tartó változatos izgatás, a vágyak és az orgazmus elérésig (már ha van persze orgazmus), míg a férfinek elegendő a szoros markolás, 5-7 perc, és kész.

A nőnek az orgazmushoz alapfeltétel az érzelmi biztonság, a férfinek elegendő a szoros markolás, 5-7 perc, és kész.

A nőt lásd, mint egy istennőt, legyen előjáték, masszázs olaj és meghittség, a férfinek elegendő a szoros markolás, 5-7 perc, és kész.

Én ezt nagyon egyensúlytalan állapotnak érzékelem, és a tapasztalataim alapján nem is tartom valóságosnak.

A férfi szexualitásban sokkal több van, mint gondolnánk, ráadásul elemi érdekünk nőként és férfiként is ebben a helyzetben pozitív irányba változni.

Nőként legtöbbször arra van igényünk, hogy a férfi felnőjön a női szexualitás komplexitásához, és kiszabadítsa belőlünk a vad nőt, a szexistennőt, aki szerepeink és megfeleléseink, valamint szemérmünk mögött rejtőzködik.

Vágyunk arra, hogy jöjjön „A Férfi”, és felébressze az „Alvó Szépséget”, szelíd erejével áttörje az ellenállásunk falait tudásával és érzékenységével, valamint szexuális jártasságával.

Erre egy az az egyszerű férfi, aki a társadalom által generált elképzelésünkben van, nem lesz képes.

Gyakran szembesülök azzal, hogy a férfiak tiszta szívvel szeretnének nagyobb és beteljesítőbb örömöt és gyönyört adni a nőknek, ám mindezt úgy, hogy a saját maguk férfi szexualitáshoz ezen az egyszerű és mechanikus szinten közelítenek.

Ez így nem fog menni.

Számolatlan vad istennő, őrjítően izgalmas vadmacska és odaadó nő várja a szexuálisan kiteljesedett férfit, és sok mély és érző szexualitással bíró férfi várja azt, hogy a nő értékelje és érezze végre szexualitásának és orgazmusainak komplexségét, hogy kezdjen nővé válni mellette.

Szükségünk van egymásra!

Mi az, amit rosszul gondolunk és teszünk?

  1. Nincsen érzékeny kapcsolat a pénisszel

A férfiak zöme egyszerűen elveszítette az érzékeny kapcsolatát a saját farkával.

(ahogyan persze a nők is a puncijukkal)

A rossz masztrurbációs szokásoknak „köszönhetően” már a testünkkel sem kapcsolódunk érzékeny módon, a farok pedig áldozatául esik a túl erős, szoros és rángató mozdulatoknak és markolásoknak.

Mindez oda vezet, hogy a hüvelyi behatolás, és az orális kényeztetés már nem lesz elég, és kell majd a szoros markolás.

A rossz maszturbációs szokások a túl gyakori, és szinte szükségszerű ejakulációhoz vezetnek, hiszen a köztudatban az orgazmus egyet jelent az ejakulációval.

  1. Limitált helyi izgatás

A testtel és a pénisszel való érzékeny kapcsolódás hiányából következik, hogy ha a teljes test nincsen érzékeny módon bevonva az izgalom építésébe, akkor az izgatás egyenlő lesz a farok markolásával.

Ez igencsak behatárol!

Míg a nőkről köztudott, hogy időre van szükségük a megnyíláshoz és a nedvesedhez, a férfiak már mindenre „készen születnek”.

Ez nagyon is leegyszerűsített megközelítés, és nem valóságos.

A valóság az, hogy míg a nőknek valóban előjátékra van szükségük, a férfiaknak sokkal inkább „szex alatti játékra” és „utójátékra”.

Hogy is van ez? Lássuk csak!

A genitáliák eltérő anatómiai felépítéséből adódóan a nők „kintről befelé”, a teljes testi stimulálástól a genitáliák irányába történő izgatásra nyílnak meg, míg a férfiak pontosan ellenkezőleg.

A férfiak „belülről kifelé” izgathatóak, a helyi, lokális stimulálástól a teljes testet bevonó érzékiségen keresztül.

Ez két különböző irány, a nőknél fentről lefelé, míg a férfiaknál az erotikus izgalom lentről felfelé való kiterjesztést jelenti.

A lényeg, hogy a férfiaknak is teljes testi stimulációra és érzékenységre van szükségük, amit legfőképpen a magas genitális izgalmi szintű szexuális jelenléten belül, és az utójáték alatt lehet elmélyíteni és fokozni.

A jó hír az, hogy ehhez nem szükséges feltétlenül partner, hiszen ezt a fajta érzékeny és kiterjesztett testi és izgalmi jelenlétet a saját maszturbálásainkkor is lehet és érdemes gyakorolni.

  1. A férfi nemi szerepének a hatása

A férfiak szexualitást azért is látjuk egyszerűnek és behatároltnak, mert szexuális viselkedésüket túlságosan meghatározzák a sztereotip nemi szerepek.

A férfi legtöbbször nem más, mint a „behatoló”, a domináns szereplő.

Persze ez szerethető olykor, és nagyon is élvezzük azt, amikor megadhatjuk magunkat nőként a behatolás maszkulin energiájának, ám messze van a férfi teljes szexuális spektrumától.

A szexualitás igazi szépsége, meghittsége, testet és lelket beteljesítő ígérete a szexualitás érzelmi aspektusából származik, abból, amikor merünk sebezhetőnek lenni. (Ezt nőként milyen jól ismerjük!)

A férfiaknak elméletileg ugyanolyan esélyük van megadni magukat a szeretkezés ezen állapotának, ugyanolyan esélyük van az érzelmi sebezhetőség megélésre, de a nemi szerepekből következően ez a gyakorlatban igencsak blokkolt.

A szeretkezés alatt egy férfinak megindítódni, elsírnia magát, ma még olyan dolog, ami a legtöbbször nem egyeztethető össze a hagyományos nemi szerepekkel. Kár, hogy ezt a magas érzelmi sávszélességet a férfiak hajlamosak messze elkerülni.

  1. Az ejakuláció nem egyenlő az orgazmussal

Szinte mindenki alábecsüli a férfi szexualitás komplexitását.

Ez nagyon szomorú, és egyáltalán nem jó dolog.

Hiszen, ahogyan a nők, a férfiak is képesek különböző fajta orgazmusok megélésre: a felszínesebb és mélyebb orgazmusokra, a csúcs orgazmusokra, a többszörös orgazmusokra, a teljes testi orgazmusra is.

Ám nem mindegyik foglalja magában az ejakulációt!

A férfiak orgazmusát az ejakulációra korlátozni éppen olyan lehangoló, mint a női orgazmust a csiklói orgazmusra szűkíteni.

Ez egy korlátozás, amit mind a férfiak, mind a nők esetében ideje lenne feloldani!

A programról többet megtudhatsz, ha a képre kattintasz:

 

 

Összefoglalva:

A férfiak öröme is tud mély, összetett lenni, abban az esetben, ha:

  • elképzeljük, hogy a férfi képes élő és érző kapcsolatot teremteni a testével és a péniszével is! Ehhez a maszturbációs szokások radikális átalakítása szükséges.

(Ne csak erős markolásokat!)

Ez azt is jelenti, hogy az érzékeny farok képes érezni a hüvely falát is, a G-pontot, valamint a méhszáj bejáratát is!

  • a férfiak (és persze a nők is) nem csak helyi szinten (a péniszen), hanem a teljes testre ki tudnák terjeszteni az érzékeny érintések gerjesztette örömöt a magas izgalmi állapotokban.

(Ne csak lokálisan izgasd!)

férfi szexualitásEz azt is jelenti, hogy a nőt is képesek lennénk teljes testi gyönyörében érzékelni és megtartani.

  • megengedjük a szokásos nemi szerepektől és társadalmi elvárásoktól mentes érzelmi elengedettséget, megadást a szeretkezésekkor.

(Merj érezni szex közben is!)

Ez azt is jelenti, hogy többé nem gépies behatolók lennének, hanem érző és sebezhető szeretők.

  • elengedik azt a társadalmi meggyőződést, hogy a férfi orgazmusa egyenlő az ejakulációval. Ha ez megtörténne, akkor a férfiak képesek lennének a multi orgazmusra, maguk dönthetnének arról, hogy ejakulálnak, vagy nem, és variálhatnának a különböző orgazmus élményeik közül ők is!

(A férfi orgazmusa nem egyenértékű az ejakulációval!)

Ilyen körülmények között vajon még mindig azt állítanád, hogy a férfi orgazmusa és szexualitása egyszerű, mint egy Excel táblázat?

Mentés