Várni borzasztóan nehéz, ez az egyik legnagyobb kihívás az életünkben.

Éppen ezért, a szex terén sem tudunk várni. Pedig kéne.

Persze nem a passzív várakozásról beszélek most, nem a herceg fehér lovon való belovagolásáról beszélnék most…

Kevesen ismerik fel a test valóságát, a test igényét, a test kérését…

A test időt kér ahhoz, hogy ellazuljon, hogy felizguljon, hogy átadjuk általa önmagunkat az örömnek és az élvezetnek.

A testünk azt szeretné, ha figyelnénk rá, és meghallanánk őt.

Olyan ez, mintha a test beszélgetni kezdene az éppen épülő izgalommal, és azt mondaná: „Oh, kedves Izgalom, tudom, hogy égsz a vágytól növekedni és élvezetet lelni, de kérlek légy rám tekintettel, mert én a Test, még nem tartok sehol…”

De ki képes figyelni a test vékonyka hangjára, amikor az izgalom feszülő izmokkal sütkérezik a rivalda fényében?

Pedig a test a leggyakrabban időt kér.

És mi olyan ritkán halljuk meg ezt a kérést.

A női nemi szerveken a csikló, illetve ennek a férfi megfelelője, a hímvessző teljes hosszában a türelem, és kontra, a türelmetlenség „pontjának” feleltethető meg.

A női csiklóban, és a férfi hímvesszőjének egészében testesül meg a türelem, és ennek ellentéte is, a türelmetlenség.

A csiklói orgazmus a gyönyör netovábbja, ám pont ennél az orgazmusfajtánál érhető a leginkább tetten a siettetés, a sürgető mozdulatok beidegződése, a kétségbeesett durva dörzsölés, és feszültség gyors levezetésének igénye.

A csiklói orgazmus a gyönyör előszobája, néha maga a bálterem, Freud óta pedig igenis a céltalan női gyönyörben való fürdőzés joga és tárháza!

Hiába sejtetik, hogy a hüvelyi orgazmus mélyebb és táplálóbb, a tények magukért beszélnek.

A tudomány jelenlegi állása szerint a női szexualitás központja a csikló. Végül is, a legtöbben így élveznek el, nem igaz?

A csiklóban rengeteg ideg található, csak a csikló hegyén nagyjából 8000 idegvégződés van!

A csikló a női szexualitás alfája, kulcs az öröm zárjához. A jéghegy csúcsa, és a G-zónához vezető pont is. Az egyetlen olyan szerv, amelyet a természet kizárólag arra a célra teremtett, hogy gyönyört okozzon, hiszen a tudomány jelenlegi állása szerint nincsen más rendeltetése.

A görögök a női szexualitás kulcsának nevezték a csiklót, ezért soha nincsen késő megtudni, hogy amit a csiklóból látunk, az a csikló egészének csak a tört része, csak a csikló makkja (glans), és a csiklóredő. A csikló nem látható részei a húgycsőszivacs (ahol a G-pont található a hüvely belsejében), a barlangos testek, a bulbus vestibuli, és a csikló szárai. A csikló tíz cm körüli teljes nagysága jóval meghaladja az elképzeléseinket! Ez a szerv az anatómiai felépítés szempontjából igencsak hasonlít a péniszre.

A csikló tehát jóval nagyobb és bonyolultabb szerv, mint azt első látásra gondolnánk.

A csikló az egyik legismertebb erogén zóna, bár sokan vannak, akik nem sem gyerekkorban, sem felnőtt korban nem játszadoztak eleget vele!

Pedig a csiklót érdemes felfedezni!

csiklóHa látni szeretnéd a csiklód, akkor húzd fel a csiklóredőt. Ekkor megpillanthatod a borsószem nagyságú gömböt, aminek a mérete a szexuális izgalomtól függően változik. Ez a kis rózsaszín rész, a makk, a csikló legérzékenyebb része.

Mivel a csikló barlangos testei körülölelik a hüvelyt, a csikló stimulálása elengedhetetlen a hüvelyi orgazmushoz.

Helen O’Connell kutató és egészségügyi szakemberei arra jutottak, hogy a hüvely falán található G-pont lényegében a csikló (szabad szemmel nem látható) gyökere.

Mi is következik mindebből, amit érdemes lehet megfontolnunk?

Az, hogy a csikló, sokkal több odafigyelést igényel, mint azt elsőre gondolnánk, hiszen nem pusztán egy borsószem ingerléséről van szó.

Ahhoz, hogy a csikló egészét kényeztetni tudjuk, a hüvely falát és a G-zónát is érdemes felfedezni, bejárni az érintések segítségével.

Csuklyát viselek; elrejtőzöm, és félénkségem miatt elpirulok. Finoman bánj velem, ha meg szeretnél szelídíteni. A nevem Klitorisz.”

Az orgazmus nagyon szubjektív élmény, mégis a legtöbben a klitorális orgazmust egy igen intenzív élményként írják le.

csikló

Szerencsésnek tudhatom magam, mert jó néhány orgazmus élményt tudok összehasonlítani tapasztalataim alapján, és ezek tükrében a csiklói orgazmust egy kirobbanó, dinamikus, hangos, nyögdécselős, kiszállós, elszállós, szexi élményként írnám le. Egy szó, mint száz, nagyon intenzív.

Ha éhes vagyok, és alig bírom türtőztetni magam a csiklómmal kezdem, és többnyire itt is fejezem be.

A csiklói orgazmussal a szex éhségem többnyire kielégül, egy kis időre megnyugszom, olykor még aludni is tudok, a leghatékonyabb mód az izgalom lecsendesítésére, amikor senki nincsen a közelemben…

A tantrikus hagyomány képviselőinek azonban más véleményünk van erről, és érdemes az ő álláspontjukat is megismerni és megfontolni.

A tantra álláspontja szerint ugyanis a klitorális orgazmussal elvesztegetjük a libidónkat, és ezzel az életerőnket is csökkentjük. A „kirobbanó orgazmus”-ok ugyanis az életenergiák fogyatkozásához vezetnek. Ez nagyon hasonló a férfiak esetében történő ejakulációs orgazmushoz, hiszen mindkettő energiaveszteséget okoz. A klitorális orgazmus elkerülésével az energiavesztés megelőzhető. Ehelyett a tantrikus cél az, hogy fenntartsuk a vágyat, és átvezessük a jóga és a spirituális gyakorlatokba.

A hagyomány szerint a csikló kizárólagos stimulációja helyett bölcsebb, és élvezetesebb dolog a csikló rejtettebb részeit is bevonni az izgatásba, figyelmet fordítani a G-zónára, a gyönyörérzetet pedig kierjeszteni a hüvelyi területre is. Ily módon az orgazmikus gyönyört belülre irányítjuk, kiterjesztjük, és táplálni tudjuk vele teljes lényünket energiaveszteség nélkül.

csiklóA magam részéről óvatos vagyok arra nézve, hogy bármely álláspontot vakon kövessek. A csiklói orgazmusaimat tekintve azonban én éber vagyok, hiszen többször megéltem már energiaszint csökkenést, lehangoltságot és ürességet klitorális orgazmus után.

Imádom a csiklói orgazmusaimat, de néhány dologra igyekszem figyelni ezzel kapcsolatban.

Ezek a következők:

  • Általában nem célom, és semmiképpen nem kizárólagos célom az, hogy csiklói orgazmusom legyen

  • A csiklóm izgatásakor kerülni igyekszem a pornográf fantáziákat, mert ha így élvezek el, akkor menthetetlenül lehangolt leszek.

  • Kerülöm a direkt érintéseket, amelyek a csikló makkjára fókuszálnak.

  • A direkt, cél orientált, és erős érintések helyett inkább építeni igyekszem az izgalmamat a csiklóm területén is.

  • Finomabb érintésekkel kezdek, amelyekbe bevonom a kis és nagy ajkakat is, a hüvelybemenetet és magát a hüvelyt is idővel. Többször lassítok, rövidebb időre meg- megállok… játszom a ritmussal, a levegő vétellel, és a tempóval is.

A Test időt kér, és a csiklói orgazmusnál különösen fontos, hogy megadjuk neki ezt, mert az izgalom nagyon intenzíven nyomul, követelő és harsány is olykor.

Őrült ez a csábítás, féktelen, agyament és olyan jó az a mámoros ígéret, hogy végre szét tud robbanni minden, és minél hamarabb, annál jobb!

És igen, olykor nagyon kell ez az ősrobbanás, ám nem csak ez az út létezik, és nagyon is érdemes új utakat megpróbálni!

Ahelyett, hogy kilőnénk magunkat az űrbe, ahelyett megfontolhatjuk azt is, hogy egy feledhetetlen estét töltünk el az űrállomáson!

Ráadásul, nem mindenkinek megy a turbó gyönyör.

Mert minél inkább akarjuk, minél vadabbul, türelmetlenebbül, olykor érzéketlenül követeljük magunktól, vagy a másiktól az orgazmust, annál inkább nem lesz meg.

Mind a farok, mind a punci érzéketlenné lesz a sürgető érintésektől, és a személytelen vágyaktól.

csikló

Misztikusabb szemüveggel nézve azt is mondhatom, hogy a csikló a gyönyörnek az odaadástól nyílik meg, és az önátadásban teljesedik ki. A harag, a düh, a fel nem dolgozott traumák, korábbi méltánytalanságok elraktározódnak a testünkben, a nemi szervekben is, és türelmetlenséget, irritáltságot eredményeznek, nem pedig beteljesülést.

A csikói orgazmus lehet a korona, a jéghegy csúcsa, és lehet a gyönyör előszobája is, kulcs az épülő gyönyör zárjában.

Csakis egy a lényeg, ahogyan most látom: légy türelemmel magad felé!

Ha sietsz, ha loholsz az orgazmusod után, akkor nem szereted magad, kizsigereled önmagad.

Az örömöt képtelenség kikövetelni.

Képtelenség kihagyni a testet. A test minden porcikája be akar kapcsolódni, és részese szeretne lenni ennek a hatalmas kalandnak.

Az orgazmust a tested minden kis részének köszönheted, és ahhoz, hogy a tested ebben szolgálatodra legyen érdemes jól bánni vele.

Amennyiben kíváncsi vagy a kurzusokra, kattints a képre:

Női intimitás online kurzusok

Engedni, hogy megérkezzen. Bátorítani, hogy éljen, lélegezzen. Megengedni, hogy elmerüljön önmaga kifejezésében.

A klitorális orgazmus az alfa, és mégis, olykor nagyon távoli, és olykor nincsen innen tovább…

Mert nem vagy türelmes önmagaddal.

És tudom, hogy nagyon nehéz, és szokatlan kérés, de hidd el, hogy meghálálja.

Megéri kivárni, megéri felépíteni.

Légy türelmes magaddal, és testeddel, az orgazmusoddal is.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés